2018
14
Jun

Dit jaar is het Land van Hoboken hét nieuwe gebied van de Dag van de Architectuur. Tijdens de kick-off van de Dag van de Architectuur zoomen OMI en Het Nieuwe Instituut binnen de lezing Landscape of Gardens nader in op de geschiedenis van Hoboken, de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het Museumpark en de veelheid aan stadse tuinen in Rotterdam.

2018
21
Jun

Op donderdag 21 juni brengt Het Nieuwe Instituut een ode aan de langste dag met een warme Midzomernacht geïnspireerd op de tentoonstelling Dissident Gardens. Het wordt een zinderende zomeravond met eten, muziek, tentoonstellingen, live radio, performances en garden walks, rituelen en een verlangen naar buiten.

Afgelopen activiteiten

2018
10
Mei

Tijdens Terraforming Earth gaan Jaya Klara Brekke en Jay Springett in op de implicaties van de blockchain technologie en duurzame energie, als uitgangspunt voor de ontwikkeling van een parallelle, anderssoortige economie als voorwaarde voor het leefbaar houden van de aarde. 

2018
05
Apr

De eerste aflevering van de live radioshow Garden Broadcasts stond in het teken van de tentoonstelling Dissident Gardens. Met Christel Schollaardt, Mario Minale, Livaneli Yildiran en Alexandre Humbert. Luister hieronder naar de podcast.

2018
22
Mrt

Modeontwerper Charlotte Kan neemt de start van de lente als uitgangspunt in deze workshop Bloesem borduren. Aan de hand van verschillende soorten steken werken deelnemers met unieke materialen. Eerste uit een nieuwe reeks Thursday Night Workshops.

2018
01
Mrt

In deze lezing en preview legt architectuurtheoreticus Mark Wigley de verregaande verstrengeling van technologie en mens bloot, in de context van de door hem samengestelde tentoonstelling The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017. Deze tentoonstelling, die op 3 maart 2018 opent in Het Nieuwe Instituut, komt voort uit de tiende Premsela-lezing over The Architecture of Radio die Wigley in 2014 gaf.

2018
27
Feb
27/02/2018 – 08/04/2018
 

A Grand Mountain Scene is een aan het programma Dissident Gardens gerelateerde pop-in expo, gecureerd door Joost Emmerik, waarin de rotstuin van Bèr Slangen centraal staat. 

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti