Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2018
20
Sep

Dit evenement rondom de pop-in expo Building for Biodiversity belicht de urgentie van het thema biodiversiteit als noodzaak voor de kwaliteit van leven in de toekomstige stad. Met Mathias Lehner, Frank Bruggeman, Maike van Stiphout en André de Baerdemaeker.

2018
13
Sep

De vijfde aflevering van Garden Broadcasts gaat in op de tuin als politiek toevluchtsoord, onbekrompen ruimte voor oppositie of utopische proefopstelling. Met gasten Antonio Ottomanelli, Leanne Wijnsma, Laurie Cluitmans en Behoud Lutkemeer.

2018
06
Sep

Zou het mogelijk zijn om het energievraagstuk en het voedseltekort in één keer aan te pakken? Kan binnen één systeem zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd worden door de kracht van de zon te gebruiken? In de ‘Power Plant’ workshop worden in een korte tijd concepten ontwikkeld, die vervolgens vertaald zullen worden naar maquettes.

2018
04
Sep
04/09/2018 – 23/09/2018
London Design Biennale

Marjan van Aubel vertegenwoordigt Nederland tijdens de London Design Biennale met Power Plant, ’s werelds eerste zelfvoorzienende kas.

2018
12
Jul

Wegens omstandigheden is deze workshop geannuleerd.

Architect Arna Mačkić houdt zich bezig met vraagstukken rondom de collectieve identiteit in landen en steden en hoe architectuur een bemiddelende rol kan spelen. In deze workshop neemt Mačkić deelnemers mee in haar gedachtegoed en komen ze tot een meer inclusieve benadering van het ontwerpen van ruimte.

2018
10
Jul

De Geometrische tuinen liggen op een open plek omsloten door bos in de buurt van het Deense Herning Art Museum. De tuin bestaat uit negen geometrische vormen: een elf meter lange schijf, zes veelhoeken met elk elf meter lange zijden, een cirkel en een ovaal. De pop in expo, samengesteld door tuinontwerper Joost Emmerik, bevat een maquette van Emmerik en foto's van Christina Capetillo.

2018
28
Jun
19:30 – 21:00
 

Architectuurhistoricus Mieke Dings geeft naar aanleiding van Pleasure Parks een lezing over de doorlopende transformatie van vakantieparken, als gevolg van veranderende wensen en behoeften van vakantiegangers.

2018
21
Jun

Op donderdag 21 juni bracht Het Nieuwe Instituut een ode aan de langste dag met een warme Midzomernacht geïnspireerd op de tentoonstelling Dissident Gardens. Het werd een zinderende zomeravond met eten, muziek, tentoonstellingen, live radio, performances en garden walks, rituelen en een verlangen naar buiten.

2018
14
Jun

Dit jaar ligt de focus van de Dag van de Architectuur op het Land van Hoboken. Tijdens deze  kick-off zoomen het Office for Metropolitan Information (OMI) en Het Nieuwe Instituut nader in op de geschiedenis van Hoboken, de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het Museumpark en de veelheid aan stadse tuinen in Rotterdam.

 

2018
22
Mei
22/05/2018 – 17/06/2018
 

Eduard Böhtlingk presenteert aan de hand van twee mobiele projecten, de Markies en het OPENhuis de vervagende grenzen tussen het gebouwde en zijn omgeving. Toenemende mobiliteit wordt gegenereerd door de opkomst en creatie van tiny houses en gestimuleerd door de smartphone, die de mens loskoppelt van een vaste locatie. Op deze manier wordt er een nieuwe impuls gegeven aan mobiele architectuur.

2018
11
Mei

Uitgaande van de inzichten die worden gepresenteerd door Jaya Klara Brekke en Jay Springett op Terraforming Earth  Thursday Night Live van 10 mei 2018, zal een groep van ecologen, coders, ontwerpers, kunstenaars en (rechts)filosofen werken aan het formuleren van de grondleggende principes voor een 21ste eeuwse samenleving van mensen, andere organismen en machines.

2018
10
Mei

Tijdens Terraforming Earth gaan Jaya Klara Brekke en Jay Springett in op de implicaties van de blockchain technologie en duurzame energie, als uitgangspunt voor de ontwikkeling van een parallelle, anderssoortige economie als voorwaarde voor het leefbaar houden van de aarde. 

2018
02
Mei
11:00 – 17:00
 

Het eerste FamilieFest van Het Nieuwe Instituut staat in het teken van tuinen. Kom met de hele familie langs in de meivakantie en Duik in de tuin! 

2018
10
Apr
10/04/2018 – 20/05/2018
 

Gear Up toont speculatieve ontwerpen vanuit een activistisch uitgangspunt. Alle werken zijn ontwikkeld door studenten van de opleiding Interaction Design tijdens een lesmodule Information Superiority gegeven door Arif Kornweitz.

2018
05
Apr

De eerste aflevering van de live radioshow Garden Broadcasts stond in het teken van de tentoonstelling Dissident Gardens. Met Christel Schollaardt, Mario Minale, Livaneli Yildiran en Alexandre Humbert. Luister hieronder naar de podcast.

2018
22
Mrt

Modeontwerper Charlotte Kan neemt de start van de lente als uitgangspunt in deze workshop Bloesem borduren. Aan de hand van verschillende soorten steken werken deelnemers met unieke materialen. Eerste uit een nieuwe reeks Thursday Night Workshops.

2018
01
Mrt

In deze lezing en preview legt architectuurtheoreticus Mark Wigley de verregaande verstrengeling van technologie en mens bloot, in de context van de door hem samengestelde tentoonstelling The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017. Deze tentoonstelling, die op 3 maart 2018 opent in Het Nieuwe Instituut, komt voort uit de tiende Premsela-lezing over The Architecture of Radio die Wigley in 2014 gaf.

2018
27
Feb
27/02/2018 – 08/04/2018
 

A Grand Mountain Scene is een aan het programma Dissident Gardens gerelateerde pop-in expo, gecureerd door Joost Emmerik, waarin de rotstuin van Bèr Slangen centraal staat. 

2017
30
Mei
30/05/2017 – 04/06/2017
 

De Rotterdamse ontwerpers Ward van Gemert en Adriaan van der Ploeg werken sinds 2010 samen onder de naam NIGHTSHOP. Ward van Gemert en Adriaan van der Ploeg zijn in hun werk met name geïnteresseerd in het combineren van elementen uit de ‘hogere’ en de populaire cultuur, om zo de grenzen tussen vermeende goede en slechte smaak te onderzoeken. De pop-in expo van deze week toont een selectie van hun recente werk. Te zien zijn onder meer: Business furniture, Crackerjack en The Strangers/The people in our street.

2017
23
Mei
23/05/2017 – 28/05/2017
 

Met zijn recente project Meltdown Models onderzoekt beeldend kunstenaar Jeroen Kramer mogelijke scenario’s voor post-apocalyptische landschappen, stedenbouw en architectuur. Het werk bestaat uit verschillende sculpturen die verwijzen naar architectonische maquettes.

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti