Autonome Agenten voor Regeneratieve Ecologie onderzoekt hoe autonome technologieën kunnen bijdragen aan de regeneratie en ondersteuning van ecosystemen.

datum
13/06/2018
tijd
10:30 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Den Haag
Locatie volgt.

toegang

Aanmelden via Border Sessions website

Landschappelijke degeneratie is een fenomeen op planetaire schaal. Sommigen zien de 21ste eeuw daarom als het tijdperk van ecologische regeneratie: gebieden te laten herleven door water, vegetatie en andere organismen te laten terugkeren. Dit zou 'Het Grote Werk' voor de mensheid zijn. Maar zijn mensen wel het meest geschikt voor alle aspecten van deze taak ? Dit  Lab wil voorbij anthropocentrische perspectieven kijken. Kunnen landschappen hun eigen regeneratie ter hand nemen als ze allianties vormen met de juist technologieën? Hoe zouden dergelijke systemen eruit kunnen zien?

Het derde Terraforming Earth Lab: Terrafiction, zal plaatsvinden op 28 September 2018 in Amsterdam, als deel  van FIBER's evenementen serie Coded Matter(s) over Worldbuilding

Terraforming Earth Lab serie

Uitgaande van de inzichten die worden gepresenteerd door Jaya Klara Brekke en Jay Springett tijdens Thursday Night Live! Terraforming Earth  op 10 mei 2018, zal een groep van ecologen, coders, ontwerpers, kunstenaars en (rechts-)filosofen werken aan het formuleren van de grondleggende principes voor een 21ste eeuwse samenleving van mensen, andere organismen en machines.

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti