Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Autonome Agenten voor Regeneratieve Ecologie onderzoekt hoe autonome technologieën kunnen bijdragen aan de regeneratie en ondersteuning van ecosystemen.

datum
13/06/2018
tijd
10:30 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag.

toegang

Wil je deelnemen? Zend een mail naar: k.kuitenbrouwer@hetnieuweinstituut.nl

Landschappelijke degeneratie is een fenomeen dat zich manifesteert op planetaire schaal. Sommigen zien de 21ste eeuw daarom als het tijdperk van ecologische regeneratie: gebieden te laten herleven door water, vegetatie en andere organismen te laten terugkeren. Dit zou 'Het Grote Werk' voor de mensheid zijn. Maar zijn mensen wel het meest geschikt voor alle aspecten van deze taak ? Dit  Lab wil voorbij antropocentrische perspectieven kijken. Kunnen landschappen hun eigen regeneratie ter hand nemen als ze allianties vormen met de juiste technologieën? Hoe zouden dergelijke systemen eruit kunnen zien?

Het derde Terraforming Earth Lab: Terrafiction, zal plaatsvinden op 28 September 2018 in Amsterdam, als onderdeel  van FIBER's evenementenserie Coded Matter(s) over Worldbuilding

Terraforming Earth Lab serie

Uitgaande van de inzichten die worden gepresenteerd door Jaya Klara Brekke en Jay Springett tijdens Thursday Night Live! Terraforming Earth op 10 mei 2018, zal een groep van ecologen, coders, ontwerpers, kunstenaars en (rechts-)filosofen werken aan het formuleren van de grondleggende basisprincipes voor een 21ste -eeuwse samenleving van mensen, andere organismen en machines.

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti