Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dit evenement rondom de pop-in expo Building for Biodiversity belicht de urgentie van het thema biodiversiteit als noodzaak voor de kwaliteit van leven in de toekomstige stad. Met Mathias Lehner, Frank Bruggeman, Maike van Stiphout en André de Baerdemaeker.

datum
20/09/2018
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: Building for Biodiversity

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-20:00 Boekpresentatie Jonas Staal

19:30-21:30 Vertical Atlas: Island.eu

19:00-21:00 Night Shift

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis met ticket via ticketlink.

Mathias Lehner, architect en onderzoeker bij nextcity.nl, gaat in discussie met experts en publiek over de urgentie van biodiversiteit als noodzaak voor de kwaliteit van leven in de grote stad. Hij interviewt ontwerper Frank Bruggeman (Dissident Gardens en De Nieuwe Tuin), landschapsarchitect en onderzoeker van nextcity.nl Maike van Stiphout en onderzoeker, stadsecologist en twitteraar André de Baerdemaeker van bureau Stadsnatuur.

Programma

19:00 Bezoek aan de pop-in expo met drankje
19:30 Discussie met experts en publiek
20:15 Bezoek aan de tentoonstelling Dissident Gardens
21:00 Sluiting tentoonstelling

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.

 

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti