Dit jaar is het Land van Hoboken hét nieuwe gebied van de Dag van de Architectuur. Tijdens de kick-off van de Dag van de Architectuur zoomen het Office for Metropolitan Information (OMI) en Het Nieuwe Instituut binnen de lezing Landscape of Gardens nader in op de geschiedenis van Hoboken, de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het Museumpark en de veelheid aan stadse tuinen in Rotterdam.

datum
14/06/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

Tijdens deze lezing van OMI en Het Nieuwe Instituut worden er tevens verrassende koppelingen gemaakt met Dissident Gardens, het tentoonstellingsprogramma van Het Nieuwe Instituut. Een tentoonstelling waarin de tuin wordt gezien als de plek bij uitstek waar het verlangen van de mens zijn omgeving te beheersen botst met zijn fascinatie voor de wilde, ongerepte krachten van de natuur.

Nadere informatie omtrent de Architectuur Dag(en), is gedurende de dag(en) te vinden bij de informatiebalie in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti