Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Zou het mogelijk zijn om het energievraagstuk en het voedseltekort in één keer aan te pakken? Kan binnen één systeem zowel elektriciteit als voedsel geproduceerd worden door de kracht van de zon te gebruiken? Power Plant is ’s werelds eerste zelfvoorzienende kas, ontwikkeld door ontwerper Marjan van Aubel. Doorzichtige zonnepanelen leveren de stroom die het klimaat in de kas regelt met als resultaat een tweeledige opbrengst van voedsel en stroom. In de ‘Power Plant’ workshop worden in een korte tijd concepten ontwikkeld, die vervolgens vertaald zullen worden naar maquettes. In een hands-on workshop worden scenario’s gebouwd over hoe we nieuwe technieken kunnen combineren met toekomstige vraagstukken zoals energie en voedselproblemen. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Marjan van Aubel

Marjan van Aubel (1985) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie (DesignLAB, BA) in 2009, en Royal College of Art (Design Products, MA) in 2012. Sindsdien heeft ze geëxposeerd in musea waaronder het V&A en Design Museum in Londen en het Stedelijk Museum te Amsterdam. Haar werk is permanent opgenomen in de collecties van het MoMA in New York, Vitra Design Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Montreal Museum of Contemporary Art, en de National Gallery of Victoria in Australië. In 2017 werd Marjan van Aubel geselecteerd als een van de winnaars van de WDCD Climate Action Challenge, en verkoos Swarovski Van Aubel tot Designer of the Future. Een jaar eerder ontving ze de WIRED’s Innovation Award, de Wallpaper Design Award en werd ze verkozen tot één van de Radicale Vernieuwers. In 2012 won ze de Nederlandse New Material Award. In 2015 ontving Van Aubel tijdens het London Design Festival de Emerging Talent prijs. Marjan van Aubel is ook oprichter van het bekroond design collectief Caventou en geeft les aan de Design Academy Eindhoven en Royal College of Art in Den Haag.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!
 

datum
06/09/2018
tijd
19:30 – 21:30
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Gratis voor Members van Het Nieuwe Instituut

Hetty Berens, Guus Beumer, Marten Kuijpers, Klaas Kuitenbrouwer, Maurizio Montalti, Suzanne Mulder, Marina Otero Verzier, Mark Wigley
Frank Bruggeman, Overtreders-W, Andres Jacques
Boy Vereecken, Bardhi Haliti